Mulakan dengan bismillah...Disudahi dengan alhamdulillah...Huuhuhu..Nasyid bagai la Intan oi...Pagi2 mula malas nak masak...Tiba2 Abah bagitau dia beli ketam....KETAM???...what??...Yoooo...I like!!!...Bahahahha...terus bersemangat gila nak masak....
Hurm...Tengok dalam beg plastic Abah bawa balik dari pasar ada ketam, sawi putih, ikan sepat masin, dengan kerang......Here is my menu for today::
::Sawi putih masak lemak putih + Ikan sepat masin + Jering + Ketam masak sambal::
Tak percaya ke?? Tengok ni...MOUTH WATERING BEB!!!!
Orang kata, kalau ada ikan masin + masak lemak + masak sambal = dah kira uuumpph lah tuh..!!! Sodap!!..percayalah...(so, apa lagi ANGSA KEJAM!!..Hantaran ada mahal sikitlah..boleh??,,bahahah)
Tapi apo yang den tak sodap nak cito nih, ikan masin sepat..!!..Mesti kena dengan ANGSA KEJAM jap lagi....Sebab dia panggil Intan SEPAT...Al-kisahnya sebab Intan pergi pancing dulu2 kala punya cerita lah nih....Then, dapat la pancing ikan sepat...Dia dok gelak je biarpun kekasih dia ni teruja sangat dapat pancing ikan kan....Kiranya ikan sepat tu berminat jugak lah nak makan cacing Intan tuh....Atau pun ikan sepat tu yang relakan diri sebab kesian tak tahu la kan..!!...bahahahah...Sebabnya dia kata, kalau dapat pancing setakat ikan sepat, parit depan rumah dia pun ada...Phewww...SANGAT SEDIH DAN SANGAT KEJAM ITU STATEMENT MEYHHH!!!
Dan disebabkan keterujaan itu, ANGSA KEJAM dengan KEJAM nya telah memanggil saya 'SEPAT'...Dan kenapa saya panggil dia 'ANGSA KEJAM'??..Akan diceritakan dalam episod akan datang...bahahaha...Saya nak pergi makan dulu....Have a nice lunch kawan-kawan...Jangan lupa baca doa makan tau!!..
3 comments:
Pehhh.. ko mmg pandai masak ehh?
Aku gak yang tak pandai2 masak lagi ni..
adoiii..
ala..masak utk family boleh la..ramai2 tu xlepas lagi la kan..blaja weh masak..nanti inchik tunang nak makan...bukan susah pun..men campak2 ikut resepi sendiri je
ala..masak utk family boleh la..ramai2 tu xlepas lagi la kan..blaja weh masak..nanti inchik tunang nak makan...bukan susah pun..men campak2 ikut resepi sendiri je
Post a Comment